Winkelwagen

PIAGGO

Piaggio is een scooter merk met een lange historie. Op dit moment is Piaggio de eigenaar van een aantal bekende scooter merken waaronder Vespa, Gilera en Puch. De Piaggo Zip behoort tot één van de meest populaire scooter modellen op de markt door de kwalitatief uitstekende bouw, in combinatie met een prachtige vormgeving. Laten we de Piaggio Zip serie eens nader bekijken.

De historie van Piaggio Scooters in het kort

Piaggio is een bedrijf dat al in 1884 werd opgericht in het Italiaanse plaatsje Genua door Rinaldo Piaggio. Hij was op dat moment pas twintig jaar. De fabriek begon met de inrichting van luxe zeeschepen maar er kwamen al snel andere producten bij waaronder zaagmachines, motorboten en zelfs vliegtuigen. Het zou tot 1946 duren, na de Tweede Wereldoorlog, voordat de eerste Piaggio scooter op de weg zou komen. Dat waren de Vespa modellen, het Italiaanse woord voor “wesp” vanwege de slanke taille in het design.

De Puch Zip

Het Zip model bestaat al sinds 1993 en is gebaseerd op de Piaggio Sfera. Deze scooter is nog steeds zeer populair, er is geen enkel model van Piaggio dat meer wordt verkocht. De Zip begon als de Puch Zip, deze Oostenrijkse scooter fabrikant werd in 1987 al onderdeel van Piaggio. Later zou het de Piaggio Zip worden, in het jaar 2000 kwam er een vernieuwde versie van de Zip op de markt die nu nog steeds verkrijgbaar is.

Een Piaggio Zip kopen

Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar van de Piaggio Zip. De algemene kenmerken zijn de vormgeving, die zich ergens tussen een retro scooter en een moderne scooter bevindt, daarnaast heeft de scooter een lichte maar zeer degelijke constructie. Dat laatste maakt de Piaggio Zip uitermate populair bij (hobby) racers en hobbyisten die graag hun scooter opvoeren.

Als je een Piaggio Zip wilt kopen moet je als eerste kiezen voor een snorfiets of een brommer. De modellen met een 50cc motor rijden maximaal 25 km/u. Het voordeel van een snorfiets is dat je geen helm hoeft te dragen. De snelheid is lager maar voldoende voor stadsritten en voor ontspannen toertochten in het buitengebied. De Zip is een lekker lichte scooter die als snorfiets zeer geschikt is.

Je kunt ook een Piaggio Zip kopen met een motorinhoud van 50cc, daar kun je 45 km/u mee rijden. Dit is een lekker pittige scooter waar je flink mee kunt crossen maar het is ook een lekker vlotte scooter voor in het stadsverkeer. Zorg uiteraard wel voor een degelijke helm.
Naast de motorinhoud kun je ook kiezen voor een 2-takt en 4-takt model. Het voornaamste verschil is de brandstof die je gebruikt. Een 2-takt motor loopt op mengsmering, dat is een mengsel van benzine en olie. Er bevinden zich twee reservoirs in de scooter, je moet zelf de olie door de benzine mengen. De 4-takt versie rijdt alleen op benzine, je hoeft geen olie te mengen en de motor loopt wat zuiniger. Een 2-takt scooter is schadelijker in het verbruik en de motor zal sneller slijten. De 2-takt motor ontwikkelt wel meer kracht en is lichter dankzij het eenvoudige motorblok.

Als je een Piaggio Zip wilt kopen of leasen is een 4-takt een goede keuze wanneer je kiest voor eenvoud, wanneer je zelf de volledige controle wilt behouden op de motor kun je beter kiezen voor een 2-takt motor. In elk geval haal je met de Zip een fantastische scooter in huis.

Welke Piaggio Zip Kopen?

Je kunt kiezen uit vijf verschillende modellen. De 2-takt Zip-50 is de goedkoopste uitvoering, de 4-takt Zip 50 is verkrijgbaar in de 2013 en 2014 versie. Je kunt ook kiezen voor de luxere Zip Special 50 4-takt uitvoering. Voor de echte fanaat is er de Zip SP 2-takt met vloeistofkoeling, uiterst krachtige remmen, een fantastische acceleratie, een speciale race uitlaat en verchroomd staal. Dit is een racemonster dat ondanks de specificaties enorm wendbaar is en soepel over de weg scheurt.

Beter een Piaggio Zip leasen?

Je kunt kiezen om te kopen, of je kunt een  Piaggio Zip leasen. Je hoeft dan niet meteen het volledige bedrag te betalen, per maand betaal je ongeveer dertig euro. Voor meer informatie over het leasen van een Piaggio Zip kun je contact opnemen, je kunt ook gebruik maken van de handige rekenmodule.
Uiteraard zijn er volop onderdelen beschikbaar voor de Piaggio Zip scooter waarmee je voor een lange tijd van je scooter zult genieten. Als je zelf niet zo handig bent kun je onderhoud en reparatie door ons vakkundig personeel uit laten voeren in onze professionele workshop.

Als je kiest voor kwaliteit met een strak design kies je voor een Piaggio Zip scooter.